Champagnebarer i Paris - disse utestedene kan du ikke gå glipp av
  • Meny
  • Meny
champagne Paris tips barer champagnebarer

Nyt Champagne i Paris

Få steder passer like godt sammen med en flaske Champagne som nettopp Paris. For hvor bedagelig er det ikke å sette seg godt tilbakelent i en av Paris’ vinbarer, men du og din utkårede nyter en avkjølt Champagne og ser verden rulle forbi i sakte film et lite øyeblikk?

Ekstra smakfullt er det å kombinere Champagne-drikkingen med lekre småretter fra baren som andelever, sushi, hummer og eksklusive “Blinis” med sort kaviar. Er man i Paris, så er man i Paris…

Champagnebarer i Paris

Le Dokhan’s Bar møtes du av et stilfullt og antikt interiør med elegante trepanel, lysekroner og stoler som skriker komfort. Det er så langt unna minimalistiske, sterile flater du kan komme, men snarere et sted som egner seg perfekt i kombinasjon med Champagne. Vinmenyen består av hele 60 sorter Champagne, samt gode muligheter for smaksmenyer.

Hva med å prøve tre sorter Champagne, servert med sjokolade? Eller kanskje Champagne og kaviar, foie gras eller toast med røkt laks? Stedet byr også på jevnlige live-konserter med dyktige jazzmusikanter. Baren er en del av Radisson Blu Le Dokhan’s Hotel og befinner seg vest i Paris sentrum, omtrentlig 20 minutters gange fra Tour Eiffel.

Like ved Concorde-plassen ligger en annen diamant med navn Bar 8. Baren tilhører Mandarin Oriental Hotel og består av en svært chic bar som videre er innredet med en elegant bardisk med spanske marmorflater, sittesalonger i skinn og senket belysning. Sommerstid kan det anbefales at du trekker utendørs, til deres fornemme uteservering. Champagnemenyen inneholder 70 ulike sorter, med muligheter for tapas og delikate småretter. Som avveksling kan du prøve deres “J’aime Paris”, en drink laget av Champagne, hylleblomstlikør og friske bringebær.

Baren Le Grande Dame er et annet gunstig alternativ med et noe mer moderne interiør. Champagnebaren er oppkalt etter Veuve Clicquots gjeveste Champagne og befinner seg ved byens vestkant. På menyen står også et titalls Champagne-drinker, blant annet favoritten “Mojito Champagne”, samt små godsaker som sushi og grillspyd av laks.

Champagne Eiffeltarnet kjope vin Paris

Kjøpe med Champagne hjem fra Paris:

Litt avhengig av eurokursen, vil du normalt finne de billigste flaskene med Champagne til rundt 150-170 kr. Kjente Champagne-produsenter som Möet, Tattinger, Lanson og Veuve Clicquot får du til rundt 240-300 kroner flasken, dette på supermarkeder som Carrefour og Monoprix. En flaske med Dom Pérignon vil sette deg 900–1000 kr tilbake.

Tips:
Hva med å kombinere en tur til Paris, med et besøk til Champagne-regionen i Frankrike?

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *