Museer i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny
Anbefalte museer Paris Frankrike museum guide tips

Museer i Paris

Den franske hovedstaden har en drøss av de mest utrolige museene i verden. Her finner du tusentalls verker fra alt fra Picasso til Emile-Antoine Bourdelle. På tronen over de mest populære museene i Paris ligger Louvre-museet og Musée d’orsay. Mellom alle de gode måltidene og handlemulighetene som Paris gir deg så kan et besøk på et museum være akkurat den restitusjonen du trenger før du er klar for utelivet i Paris. Få med deg et av museene i Paris og dermed en del av verdenshistorien.

Louvre museum

Louvre Mona Lisa glasspyramide Paris kunst museum

Louvre museum i Paris er det museet du bør se dersom du ikke er veldig interessert i kunst, men kun vil ha med deg et av de mange museene i byen. Museet troner på toppen av listen over det mest populære museene i Paris. Louvre museum er kjent for å inneholde kunst fra flere av verdens mest kjente kunstnere som Leonardo Da Vinci og hans maleri Mona Lisa som alene tiltrekker seg flere millioner årlig.

Ved hovedinngangen kan du se de enorme glasspyramidene som er et av museets kjennetegn. Louvre museum har beliggenhet like ved Seinen og med Palais Royal Musée du Louvre som nærmeste metrostasjon.

Musée d’orsay

Musee d Orsay Paris Frankrike museum tips guide

Nesten tvers over fra Seinen og Louvre museum så finner du Musée d’orsay som holder til i Gare d’orsay som er en tidligere jernbanestasjon. Museet har spesialsert seg på kunst fra 1848-1915 med kunst, design, tekstiler og malerier fra blant annet Van Gogh og Claude Monet. Musée d’orsay blir årlig besøkt av over tre millioner mennesker og er et must på attraksjonslista når du besøker Paris.

Musée Carnavalet

Musee Carnavalet Paris kunst museum

En kort strekning fra Notre Dame ligger karnevalsmuseet i Paris. Museet strekker seg tilbake til 1548 da bygningen het Hôtel Carnavalet. Mange drar til Musée Carnavalet for å følge den historien til Paris vist i kronologisk rekkefølge slik den blir ved dette museet gjennom bilder, gamle aviser, tallerkner og ting fra gamle dager.

Ta gjerne en tur ut i hagen der du ser vakre hekker klippet i spesielle mønstre og hagedekor som tar deg tilbake til Frankrike på 1700-tallet.

Le Centre Pompidou

Centre Pompidou kunst museum Paris Frankrike

Med beliggenhet øst for Les Halles og like ved metrostasjonen Rambuteau ligger Le Centre Pompidou som er kjent for å være et senter rettet mot kunst og kultur. I motsetning til andre museer i Paris så er Le Centre Pompidou forholdsvis nytt og stod ferdig bygget i 1977.

Bygget satte sinnet i kok hos mange av byens innfødte da bygget har en veldig annerledes arkitektur enn resten av byen med mye bruk av stål.

På Le Centre Pompidou finner du sesongbetonte utstillinger, bibliotek og et enormt utvalg kunst fra nyere tid. I 2011 hadde museet en utstilling med verker fra Norges store kunstner Edvard Munch.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *